Corona update mei

Beste manegeruiters,

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet afgelopen dinsdag 21 april hebben we gekeken naar wat de nieuwe maatregelen betekenen voor ons. Belangrijkste wijziging op de huidige maatregelen is dat kinderen en jeugd t/m 18 jaar weer samen buiten kunnen sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Deze maatregel is geldig t/m 19 mei.

Dit betekent dat wij vanaf woensdag 29 april weer groepslessen mogen aanbieden aan kinderen tot en met 12 jaar. Ook jeugd van 13 t/m 18 jaar mogen weer aan de groepslessen deelnemen, maar hierbij moet wel minimaal 1,5 meter afstand worden gehouden tussen elkaar. Daar de afstand tussen paarden al ruim 1,5 meter is, zien wij hier geen problemen voor de groepslessen van deze groep. Er mogen geen ouders langs de rijbaan staan en de bar blijft gesloten. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis.

Wij moeten hier streng op toezien! Nadat de kinderen op het paard in de rijbaan zitten, dienen de ouders het terrein te verlaten!

Poetsen en opzadelen doen we separaat van elkaar, dit kan op de poetsplaatsen en indien deze vol zijn, in de lege stallen achter de poetsplaatsen.

De staplessen gaan ook weer beginnen op zaterdag 3 mei! Iedereen staat ingedeeld op dezelfde tijden als voorheen. Betalen van de lessen dient vooraf te gebeuren in de bar, je krijgt een betaald kaartje mee. Heb je een rittenkaart dan dien je ook een betaald kaartje af te halen!

We mogen helaas niet aan volwassenen groepslessen aanbieden. Deze maatregel is t/m 19 mei van kracht. Dit betekent dat je 2 of 3 lessen mist. Deze lessen mogen net als de lessen van april ingehaald worden. Je kunt deze lessen direct na 19 mei inhalen, dit dient voor 31 augustus te gebeuren.

Mochten er wijzigingen in de maatregelen plaatsvinden, dan worden jullie zsm ingelicht en worden de voorwaarden aangepast waar nodig.

Hopelijk komen we zo weer iedereen tegemoet, mocht je vragen hebben, dan weten jullie ons te vinden.

Bedankt voor jullie steun en hopelijk hebben jullie genoten of gaan jullie genieten van de oplossingen die wij zover hebben aangeboden!

Arian