Manege

 Wij zijn een manege zoals je dat gewend bent. Echter benaderen wij de paarden op een natuurlijkere manier dan een traditionele manege. Zoals je wellicht al hebt gehoord of gelezen, willen wij de paarden zo vriendelijk mogelijk rijden en staan onze paarden 24 uur per dag in de kudde (paddock paradise). Dit betekent onder andere dat we respect hebben voor de paarden, de paarden nooit te veel op een dag worden ingezet en zodoende voldoende rust krijgen. Daarnaast rijden we de paarden bitloos, zo veel mogelijk zonder allerlei andere randzaken.

Of je nu;

wilt leren paard rijden of een dressuur les wilt,
een leuke buitenrit op het strand wilt maken,
grondwerk oefeningen wilt doen met het paard,
of bijvoorbeeld wilt leren springen of western rijden,

het kan allemaal bij ons (Voor meer informatie betreffende onze manegelessen,  springlessen, westernlessen, centered riding of grondwerk lessen).

Onze lesgroepen zijn nooit groter dan 8 personen (sommige groepslessen zijn kleiner), wij willen ervoor zorgen dat iedereen persoonlijke aandacht krijgt! Daarnaast beschikken wij over een binnen rijhal van 60 x 20 meter, voldoende ruimte voor alle ruiters! Wij werken met gediplomeerde instructeurs, die jou alles kunnen leren van jong tot oud, van beginner tot vergevorderd.

De manege is geopend op maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 22:00 uur, op zaterdag van 08:00 uur tot 18:00 uur en op zondag van 09:00 uur tot 18:00 uur.

Wij hebben een app waarbij je direct het laatste nieuws kunt lezen en waar je jezelf kunt afmelden voor een les. De Ruiter app is makkelijk te downloaden vanuit de app store, lees er hier meer over!

Rijlessen op onze manege

Je eerste les is altijd spannend! Iedereen die voor het eerst komt paardrijden bij ons begint met een introductie/privé les om de eerste beginselen aan te leren, zodat je later in de groepsles mee kunt rijden. Heb je al enige ervaring, dan kun je dit hier meteen laten zien, zodat we een passende groepsles voor je kunnen uitzoeken!

Voor jonge kinderen hebben wij speciaal een kleuter groepsles (staples) ontwikkeld. Spelenderwijs maken zij kennis met het ponyrijden (stap & draf). Deze lessen vinden op zaterdag plaats om 12:30 & 13:00 uur. Deze les duurt een half uur. Daarnaast hebben wij nog voorbereidingsles van een half uur om bij de beginnersles aan te sluiten, deze les is op zaterdag om 13:30 uur.

Wil je een afspraak maken voor een proef/ privé les of groepsles? Dat kan telefonisch op : 06-29137734, per email op: info@ironhorseranch.nl en je bent natuurlijk altijd welkom aan de bar in onze manege.

Vergeet niet voor je eerste les juiste kleding en laarzen aan te trekken, heb je nog geen veiligheidshelm dan hebben wij die nog voor je liggen. Later dien je deze wel zelf aan te schaffen. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent, zodat we je rustig kunnen begeleiden voor je les!

Op onze manege rijden kinderen en volwassen in groepen van verschillende niveaus. Tijdens de proefles kijken we welke groep bij jouw niveau aansluit. We onderscheiden bij groepslessen 4 niveaus: beginner, half gevorderd, gevorderd en vergevorderd.

Onze groepslessen zijn afwisselend en persoonlijke aandacht staat voorop! Je rijdt in een groep van maximaal 8 ruiters. Wij proberen zo goed mogelijk te zorgen dat jij op je favoriete paard of pony kunt rijden, zonder daarvoor extra kosten te rekenen!

Je kunt bij ons ook met je eigen paard een groepsles volgen (ook wanneer jouw paard niet bij ons gestald is)!

Op onze manege kun je verschillende soorten privé les volgen. Naast een privé les met één van onze manegepaarden is het ook mogelijk een privé les te boeken met je eigen paard. Ook wanneer je paard niet bij ons gestald is, is dit mogelijk.  Je kunt zelf (of samen met de instructeur) de les indelen. Een privéles met meerdere personen behoort ook tot de mogelijkheden, neem contact met ons op voor meer informatie of reserveringen.

Je kunt je bij ons inschrijven met dit formulier. Vul het formulier volledig in en geef deze af aan de bar, dan plannen wij gelijk je rijles in.

Wanneer je vaker gaat rijden zal je ruitergevoel en je rijkunst ook verbeteren. Een persoonlijk tweede abonnement kun je bij ons aanschaffen tegen een gereduceerd tarief. Je krijgt maar liefst 20% korting op de aanschafprijs van een tweede kwartaalkaart!

Wil je af en toe een extra les volgen binnen je kwartaalkaart? Dat is ook geen probleem! Je betaalt dan voor de extra les de kwartaalprijs per les.

Rij jij al paard bij ons en komt een tweede gezinslid ook bij ons rijden, dan krijgt het tweede gezinslid 20% korting op de aanschafprijs van zijn of haar kwartaalkaart!

Een derde gezinslid krijgt 30% korting op de aanschafprijs van zijn of haar kwartaalkaart!

Deze korting is alleen geldig voor kinderen tot 17 jaar.

Manege prijslijst

Groepsles (los)

1 uur groepsles tot 12 jaar €18
1 uur groepsles tot 18 jaar €21
1 uur groepsles vanaf 18 jaar €24
Staples (1/2 uur) €8,50
Mannen/ Vrouwen les (1x per maand) €18,00

Groepsles (kwartaalkaart)

Groepsles per kwartaal
tot 12 jaar €162
van 12-18 jaar €177
 vanaf 18 jaar €192

Kwartaalkaarten worden per maand automatisch afgeschreven, hiervoor geldt een korting van €2,00 per maand. Je kunt er ook voor kiezen het gehele bedrag voor de eerste maand volledig te betalen, ook dan krijg je een korting van €6,00 per kwartaal. Indien je ervoor kiest om per kas/bank of pin te betalen, dan krijg je geen korting.

Groepsles per maand (AI) per maand (overig)
tot 12 jaar €52 €54
van 12-18 jaar €57 €59
vanaf 18 jaar €62 €64
Staples
10 rittenkaart €77,50

Een rittenkaart is maximaal 1 jaar geldig.

Privé lessen

1/2 uur introductie les €20
3 introductie lessen €50
1/2 uur privé les €26
1 uur privé les €47,50
1/2 uur privé les 2 personen €47,50
1 uur privé les 2 personen €62,50
1/2 uur privé les 3 personen €57,50
1 uur privé les 3 personen €72,50
10 rittenkaart 1/2 uur privé les €240,00

Deze 10 rittenkaart is een half jaar geldig!
Boek een rijles

Huisregels en veiligheid

Voorwaarden kwartaalkaarten & lessen

 • De kwartaalkaart is strikt persoonsgebonden en kan niet worden overgedragen aan andere personen.
 • De kwartalen lopen van feb-mrt-apr, mei-jun-jul, aug-sep-okt, nov-dec-jan.
 • De kwartaalkaart is uitsluitend geldig binnen 1 kwartaal en bevat 13 manegelessen.
 • Lessen dienen tenminste 24 uur voor de les te worden afgezegd, dit kan alleen per email, via de ruiter app of doorgegeven worden achter de bar. Te laat afgemelde lessen kunnen NIET worden ingehaald!
 • De afgemelde lessen kunnen alleen binnen het kwartaal worden ingehaald.
 • Voor de vervallen lessen i.v.m. feestdagen worden andere lessen ter vervanging aangeboden, deze zullen ingeroosterd worden en staan vermeld op de website en/of bij de bar.
 • Indien er naast een kwartaalkaart meer losse groepslessen worden gereden in datzelfde kwartaal dan geldt hetzelfde tarief als een kwartaalkaart les.
 • Wanneer je wenst te stoppen met de lessen dien je dit minimaal 1 maand van tevoren schriftelijk of per email mede te delen. Zeg je tijdens het kwartaalabonnement af, dan vervalt de kwartaalkaartkorting en worden de lessen omgerekend naar losse lessen.

De Iron Horse Ranch bezit het veiligheidscertificaat

Het veiligheidscertificaat garandeert de klanten dat een accommodatie voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport. Het certificaat stelt bijvoorbeeld eisen aan bouwtechnische aspecten van een accommodatie, zoals hoogte van de rijhal en breedte van de in- en doorgangen. Andere voorbeelden zijn de verplichting van een veiligheidshelm, gediplomeerde instructeurs, harnachement onderhoud en ongevallenregistratie.

Voor meer informatie zie veiligpaardrijden.nl

Bij de Iron Horse Ranch staat het paardenwelzijn voorop!

De Iron Horse Ranch heeft bewust gekozen om niet lid te worden van federaties waarbij de bedrijfsvoering, accommodatie en het welzijn van de ruiter boven het welzijn van het paard staan.

Manege Prijslijst (eigen paard gestald op IHR)

1/2 uur privé les €20
1 uur privé les €35
1 uur groepsles tot 18 jaar €6,50
1 uur groepsles vanaf 18 jaar €8,50
Mannen/ Vrouwen les (1x per maand) €8,50
1 uur groepsles tot 18 jaar (10 Ritten) €55
1 uur groepsles vanaf 18 jaar (10 Ritten) €75

Manege Prijslijst (eigen paard niet gestald bij ons)

1/2 uur privé les €25
1 uur privé les €45
1 uur groepsles tot 18 jaar €10
1 uur groepsles vanaf 18 jaar €13
1 uur groepsles tot 18 jaar (10 Ritten) €90
1 uur groepsles vanaf 18 jaar (10 Ritten) €120

Een rittenkaart is maximaal 1 jaar geldig.

Boek een rijles

Vrij rijden op de manege

 • Op de Iron Horse Ranch kun je gebruik maken van een manegepaard om vrij te rijden. Niet alle paarden kunnen echter ingezet worden op de dag die jij wil in verband met de lessen.
 • Vrij rijden is alleen mogelijk voor ruiters met ervaring.
 • Vrij rijden gaat per uur.

 • Wanneer er geen evenementen of rijlessen worden gegeven, is het mogelijk een binnen rijhal (gedeeltelijk) te huren.
 • Beide rijhallen kunnen in principe niet tegelijk verhuurd worden, daar er altijd een binnen rijhal ter beschikking is voor onze pension ruiters.
 • Je kunt de rijhal huren voor volledig eigen gebruik of de rijhal gedeeltelijk huren.
 • Onder het gedeeltelijk huren wordt verstaan dat de ruiter de rijhal deelt met ruiters van de manege/ pensionstalling.
 • Wanneer je niet op de Iron Horse Ranch staat gestald, is het alleen toegestaan les te krijgen van een eigen instructeur, als de rijhal volledig wordt gehuurd.

Vrij rijden prijslijst

Vrij rijden op manegepaard (1 uur) €21
Vrij rijden op manegepaard (2 uur) €36
Vrij rijden op manegepaard (1 uur) voor manege ruiter €17
Vrij rijden op manegepaard (2 uur) voor manege ruiter €28

Huur Rijhal

Huur 20×40 binnenrijhal (1/2 uur) €9,00
Huur 20×60 binnenrijhal (1/2 uur) €12,00
Huur 20×40 binnenrijhal (1 uur) €15
Huur 20×60 binnenrijhal (1 uur) €20
Huur 20×40 binnenrijhal (1 uur) gedeeltelijk €6,50
Huur 20×60 binnenrijhal (1 uur) gedeeltelijk €8,50
Boeking