Carrousel rijden

Op de Iron Horse Ranch gaan we beginnen met carrousel rijden. We gaan beginnen met lessen, om zo het carrousel rijden onder de knie te krijgen. Zodra we een vaste groep hebben die het ook leuk vindt om aan wedstrijden te gaan deelnemen, zullen we dit zeker faciliteren.

Wat is carrousel rijden?
Carrousel rijden is een van de weinige teamsporten binnen de paardensport, welke toegankelijk is voor alle ruiters, jong en oud, indien een bepaald basisniveau aanwezig is.

Een carrousel team bestaat uit 12 of 16 ruiters op paarden of pony’s die op een verantwoorde wijze in een geordende colonne,  bijvoorbeeld met tweeën of vieren naast elkaar, een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren. Deze door de groep samengestelde figuren worden gereden op passende muziek.

Het effect ontstaat door de eenheid van de groep, waarbij geen enkele ruiter of paard/pony opvalt. Het tempo, de onderlinge afstand en de afstemming op elkaar bepalen het niveau.

Het leuke aan carrousel rijden is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een enkel paard/pony of ruiter, maar juist van de prestatie van de groep in zijn geheel.

Alle lessen worden aangeboden voor iedereen, je hoeft dus niet een eigen paard te hebben of op onze manege/ pensionstalling te staan.

Inschrijven kan achter de bar of via email naar info@ironhorseranch.nl.

We beginnen met een les welke eenmaal in de 2 weken (even weeknummers) op vrijdagavond om 20:30 uur wordt gegeven. De eerste les is op 21 februari.

Schrijf je nu in via email of achter de bar!

Prijslijst Carrousel rijden

We beginnen met de volgende actietarieven: 

Manegepaard:

Losse les €20
Losse les Manege ruiter €15
10-rittenkaart €170
10-rittenkaart Manege ruiter €130

Eigen paard:

Losse les €8,50
10-rittenkaart €75


De 10-rittenkaart is maximaal 1 jaar geldig.

Boeking