Centered Riding

Centered Riding® betekent RIJDEN VANUIT HET MIDDEN, dat wil zeggen je leert heel bewust vanuit je lichaam te rijden…, maar HOE doe je dat!
Centered Riding is ontwikkeld door Sally Swift en is een innovatieve en creatieve manier om ruiters te leren rijden. Centered Riding gaat daarbij uit van lichaamsbewustzijn, centreren en visualiseren. Het doel van Centered Riding is ruiters op te leiden die hun lichaam optimaal gebruiken en daarmee met minimale inspanning (gebruik van skelet in plaats van spieren) maximaal resultaat behalen en daarbij hun paard niet hinderen. Centered Riding maakt daarbij gebruik van technieken van bijvoorbeeld Feldenkrais, Alexander techniek, en van de oosterse gevechtssporten.

Centered Riding werkt met een aantal basisprincipes:

Zachte ogen – Bewustwording van de omgeving, een perifeer blikveld en verhoogd gevoel.

Ademhaling – Correcte ademhaling leidt tot zachtheid en stabiliteit.

Balans of bouwstenen – Het ‘uitlijnen’ van de ruiter verhoogt balans, stabiliteit en vergroot het gebruik van botten i.p.v. spieren.

Centreren – Bewust gebruik maken van je balanspunt geeft zachtheid, rust, kracht en harmonie.

Deze basisaspecten, tezamen met het rijden met een plan voor beheersing en duidelijkheid, en aarden voor stabiliteit, en balans, vergroten de beweeglijkheid en harmonie van ruiter en paard. Het gaat paard vriendelijk en in samenwerking.

De lessen zijn zo ingedeeld er genoeg tijd is voor persoonlijke leerdoelen te bespreken en hier aan te werken.  Ook zal er gebruik worden gemaakt van bijv. Balkjes, slalom, bandages, sprongetje en bodywork om je gehele houding en rijvaardigheid te verbeteren. Ook zal het een verbetering brengen bij mensen met bijv. Angst, Spierspanningen, scheve houding en pijn tijdens het rijden.

Door Melissa van der Sluijs,  Gecertificeerd Level 1 Centered Riding instructeur

Nieuwsgierig geworden naar deze steeds groter wordende richting  en wil jij groeien als ruiter? We hebben 2 lessen op woensdag (19:00 – 20:00) en zondag (12:00 – 13:00). We geven les in groepen van maximaal 4/5 personen!  Ook is het mogelijk privélessen te volgen (1 persoon of 2 personen), hiervoor gelden de manege prijzen voor privélessen. Voor meer informatie kun je ons e-mailen of bellen!

Het is mogelijk je voor vast in te schrijven voor één van deze lessen, je hebt dan zekerheid van deze les, echter mag hier geen misbruik van gemaakt worden. Hierbij geldt minimaal 3 dagen van te voren afmelden, zodat wij tijdig een andere ruiter blij kunnen maken. Ben je te laat met afmelden, dan dient deze les wel betaald te worden.

Schrijf je nu in via email of kom eens langs!

Prijslijst Centered Riding lessen

Manegepaard:

Losse les tot 18 jaar €18
Losse les vanaf 18 jaar €21
10-rittenkaart tot 18 jaar €150
10-rittenkaart vanaf 18 jaar €180

Eigen paard, gestald IHR:

Losse les tot 18 jaar €6,50
Losse les vanaf 18 jaar €8,50
10-rittenkaart tot 18 jaar €60
10-rittenkaart vanaf 18 jaar €80

Eigen paard niet gestald bij ons:

Losse les tot 18 jaar €10
Losse les vanaf 18 jaar €14
10-rittenkaart tot 18 jaar €90
10-rittenkaart vanaf 18 jaar €125

De 10-rittenkaart is maximaal 1 jaar geldig.

Boeking