Clinics & Workshops

De Iron Horse Ranch gaat gedurende het jaar diverse clinics geven en workshops organiseren. Dit kan bijvoorbeeld grondwerk met je paard zijn, rechtrichten van je paard, paardenmassage, osteopathie voor paarden, working equitation, paardenwelzijn enz enz.

 

 

Trail clinic

Wil je echt leren samen werken met je paard? Doe dan mee met deze clinic en leer je paard een behendigheidsparcours doorsturen. Spannend, leerzaam en ontzettend leuk!

Trail is een wedstrijd onderdeel in Western Riding, waarbij je obstakels moet nemen die je ook tijdens een buitenrit kunt tegenkomen.

Over een brug, door water, over balken, tussen pionnen door, een hek open en dicht doen etc..

Dit is ook geschikt voor een jonge paard om hem aan allerlei obstakels te laten wennen in een veilige omgeving.

De clinic zal worden gegeven door Natascha Holtrop heeft ervaring in verschillende aspecten van de western riding sport. Zij heeft haar ervaring opgedaan door 10 jaar in Canada en de Verenigde Staten op trainingsstallen stage te lopen. Ze deed hier grondwerk en natural horsemanship met jonge paarden, en maakte paarden klaar voor wedstrijden. Ze heeft zelf ook meerdere paarden uitgebracht in de V.S. en hier een State Championship behaalt. Ook in Europa was ze succesvol op wedstrijden, waaronder 2x Nederlands kampioen, en 4e op het E.K. Ze heeft wedstrijdervaring in ongeveer 10 verschillende western-onderdelen. Ze geeft clinic’s en privéles, en is jurylid op onderlinge wedstrijden. Ze schrijft ook een column in een western riding magazine. Haar doel is om haar leerlingen een harmonieuze combinatie te laten worden met hun paard. Of ze nu wedstrijden als ambitie hebben, of recreatieve buitenritten willen maken met hun paard.

 

Natascha zal tijdens de clinic uitleggen hoe je het beste de verschillende trail obstakels kunt nemen. Daarna gaan alle deelnemers de verschillende onderdelen van het uitgezette parcours oefenen en aan het einde van de clinic mag iedereen individueel het trail parcours rijden.

 

De clinic zal worden gehouden op 14 Oktober 2018 vanaf 14 uur.

De deelnemers krijgen in groepjes van maximaal 4 personen 1,5 uur les. Het minimum aantal deelnemers is 8.

De kosten zijn:

35 euro voor eigen paarden gestald op IHR

40 euro voor paarden niet gestald op IHR

45 euro voor ruiters met een manegepaard

LET OP je deelname is pas definitief na betaling achter de bar (contant)! 

Voor inschrijving kun je mailen naar: info@ironhorseranch.nl

 

Werken aan de hand

Gymnastiserend werken aan de hand bestaat uit een complete reeks opbouwende gymnastiekoefeningen die je je paard naast je op de grond uit laat voeren. Deze zijn aan te passen aan het niveau en de ervaring van je paard. Iedere combinatie zal hier positieve resultaten van ondervinden. Paarden worden soepeler, sterker, meer in balans en jij als ruiter leert je ‘oog’ te ontwikkelen en te zien wat er in het lichaam van je paard gebeurt tijdens bepaald oefeningen.

 

Gezond gymnastiseren onder het zadel

Het doel van de training van je paard onder het zadel is om je paard in staat te stellen om in beweging, zijn achterbenen zo veel mogelijk gewicht te laten dragen, daarmee de voorhand te ontlasten en deze te behoeden voor overbelasting.

Daarbij streven we een zo symmetrisch mogelijke verdeling van het gewicht tussen beide voorbenen (dus links en rechts), evenals beide achterbenen. Ook is het belangrijk dat je paard onder het zadel leer de juiste spierketenen aan te spannen om op deze manier zijn rug als een stevige brug te laten dienen die jou als ruiter kan dragen.

Lesdata Kelly de Geus

De lessen worden tweewekelijks gegeven op maandag, voor exacte data neem contact met ons op.

 Kosten

30 minuten privéles € 30,00
60 minuten privéles € 50,00

Inschrijven

Inschrijven kan aan de bar, of per e-mail (info@ironhorseranch.nl)

Kijk in onze evenementen agenda voor de volgende clinic of workshop!