Nieuw! De Iron Cowboys & Cowgirls!

Niveau 1 – poetsen, zadelen & hanteren
Duur: 7 weken (3 keer theorie, 3 keer praktijk, 1 keer examen)
Leeftijd: Vanaf 6 jaar

 Niveau 1 wordt onder verdeeld in 3 groepen. Poetsen, zadelen en hanteren. Om de week behandelen we een stukje theorie en praktijk. Aan het einde van de 6 weken theorie en praktijk wordt er een examen afgelegd. Na het behalen van het examen ontvangen de Iron cowboys & cowgirls een certificaat en kunnen ze doorgaan voor niveau 2!

Inschrijven kan tot 23 mei
De eerste les start op zondag 24 mei van 15:00 – 16:00 uur.
De prijs voor niveau 1 is:  €49,95.

Niveau 2 – groomen, longeren & voeding
Duur: 9 weken (4 keer theorie, 4 keer praktijk, 1 keer examen)
Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Niveau 2 wordt onderverdeeld in 3 groepen. Groomen, longeren en voeding. In deze cursus behandelen we 2 keer de voeding. Tijdens het groomen gaan we aan de slag met het klaar maken van het paard voor bijvoorbeeld een wedstrijd of een clinic door hem te poetsen, te vlechten en op te zadelen. Tijdens het longeren zullen de kinderen aan de slag gaan met aspecten van het longeer werk! Na het behalen van het examen ontvangen de Iron cowboys & cowgirls een certificaat en kunnen ze doorgaan voor niveau 3!

Niveau 3 – grondwerk, stalwerk & dubbele lijnen
Duur: 13 weken (3 keer theorie, 9 keer praktijk, 1 keer examen)
Leeftijd: vanaf 10 jaar

Niveau 3 wordt onderverdeeld in 3 groepen. Grondwerk, stalwerk en dubbele lijnen. In het grondwerk worden de cowboys en cowgirls op de hoogte gebracht van de basistechnieken in het grondwerk. Tijdens het stalwerk zullen ze onder andere een stal leren mesten, opstrooien, hooien, voeren en overige activiteiten die op de manege plaatsvinden (bijvoorbeeld helpen bij de staples/ beginnersles etc). In het laatste deel zullen de cowboys & cowgirls leren hoe ze een paard moeten longeren met dubbele lijnen. Na het behalen van het examen ontvangen de Iron cowboys & cowgirls een certificaat en kunnen ze doorgaan voor niveau 4!  De cowboys & cowgirls kunnen vanaf dit niveau, na het behalen van het certificaat, meehelpen met wedstrijden, clinics, workshops en andere activiteiten.

 Niveau 4 – voeding deel 2, gedrag, gezondheid en welzijn
Duur:  8 weken (6 keer theorie, 2 keer praktijk, 1 keer examen)
Leeftijd: vanaf 10 jaar

Niveau 4 wordt onderverdeeld in 3 groepen. Voeding deel 2, gedrag en gezondheid en welzijn. In voeding deel 2 gaan de cowboys & cowgirls een voedingsschema maken voor een paard of pony. Ze zullen allemaal een eigen opdracht mee krijgen waarin staat voor wat voor soort paard of pony ze een voedingsschema moeten maken. Met het stukje gedrag gaan we onder andere  paarden observeren met behulp van een ethogram (lijs van gedragingen) en zullen we wat dieper gaan graven in hun herkomst. Tijdens gezondheid en welzijn zullen we een eigen huisvesting maken en ook meer leren over ziektes en aandoeningen van het paard.

Het is niet verplicht alle niveaus te doorlopen, het is dus mogelijk in te stappen op elk niveau!

Neem contact met ons op