Westernlessen

Western Riding is de verzamelnaam voor een aantal disciplines die hun oorsprong vinden in de Verenigde Staten van Amerika. In tegenstelling tot bij Dressuur en Springen, worden de paarden bij Western Riding aan een losse teugel gereden.

Western rijden is ontstaan door het werk van de cowboy die door het werken met vee de beschikking moest hebben over een paard die ontspannen, rustig, werkwillig en meedenkend was. Uiteindelijk is hier een western rijstijl uit ontstaan en werd het niet alleen in Amerika maar ook in de rest van de wereld uitgevoerd.

Het western rijden kan worden samengevat in drie hoofdklassen: de dressuur, de snelheidsspelen en het onderdeel waarin het werken met paard en vee centraal staat. Het zogenaamde ‘werkend element’. Onder de dressuur vallen alle onderdelen die samen een afspiegeling vormen van de cowboy toen hij nog samen met zijn paard het werk op de ranch moest opknappen.

De Iron Horse Ranch bied je de mogelijkheid om lessen te volgen in western rijden en dan met name in  de dressuur  discipline. Ook hier houden we de lesgroep niet groter dan 8 ruiters, zodat er voor iedereen voldoende aandacht is.

Inschrijven kan achter de bar of via email naar info@ironhorseranch.nl.

Het is mogelijk je voor vast in te schrijven voor één van deze lessen, je hebt dan zekerheid van deze les, echter mag hier geen misbruik van gemaakt worden. Hierbij geldt minimaal 3 dagen van te voren afmelden, zodat wij tijdig een andere ruiter blij kunnen maken. Ben je te laat met afmelden, dan dient deze les wel betaald te worden.

We gaan beginnen met western lessen op dinsdagavond van 19:00 – 20:00  in de even weken. Iedereen kan deze les volgen op een eigen paard (ook als je niet hier gestald staat) of een paard van de manege. De lessen worden gegeven door Ciska, die ontzettend veel ervaring heeft in Western riding. Kom gerust eens kijken, of meedoen!

Schrijf je nu in via email of achter de bar!

Prijslijst westernlessen

Manegepaard:

Losse les €27,50
10-rittenkaart €250

Eigen paard, gestald bij ons:

Losse les €20
10-rittenkaart €180

Eigen paard, niet gestald bij ons:

Losse les €22,50
10-rittenkaart €200

De 10-rittenkaart is maximaal 1 jaar geldig.

 

Boeking