Westernlessen

Western Riding is de verzamelnaam voor een aantal disciplines die hun oorsprong vinden in de Verenigde Staten van Amerika. In tegenstelling tot bij Dressuur en Springen, worden de paarden bij Western Riding aan een losse teugel gereden.

Western rijden is ontstaan door het werk van de cowboy die door het werken met vee de beschikking moest hebben over een paard die ontspannen, rustig, werkwillig en meedenkend was. Uiteindelijk is hier een western rijstijl uit ontstaan en werd het niet alleen in Amerika maar ook in de rest van de wereld uitgevoerd.

Het western rijden kan worden samengevat in drie hoofdklassen: de dressuur, de snelheidsspelen en het onderdeel waarin het werken met paard en vee centraal staat. Het zogenaamde ‘werkend element’. Onder de dressuur vallen alle onderdelen die samen een afspiegeling vormen van de cowboy toen hij nog samen met zijn paard het werk op de ranch moest opknappen.

De Iron Horse Ranch bied je de mogelijkheid om lessen te volgen in western rijden en dan met name in  de dressuur  discipline. Ook hier houden we de lesgroep niet groter dan 6 ruiters, zodat er voor iedereen voldoende aandacht is.

Inschrijven kan achter de bar of via email naar info@ironhorseranch.nl.

Het is mogelijk je voor vast in te schrijven voor één van deze lessen, je hebt dan zekerheid van deze les, echter mag hier geen misbruik van gemaakt worden. Hierbij geldt minimaal 3 dagen van te voren afmelden, zodat wij tijdig een andere ruiter blij kunnen maken. Ben je te laat met afmelden, dan dient deze les wel betaald te worden.

We hebben wekelijks western lessen op dinsdagavond van 19:30 – 20:30. Mocht deze les vol zitten, dan hebben we nog een les van 20:30 – 21:30. Iedereen kan deze les volgen op een eigen paard (ook als je niet hier gestald staat) of een paard van de manege. De lessen worden gegeven door Canisia Romani, die ontzettend veel ervaring heeft in Western riding. Kom gerust eens kijken, of meedoen!

Schrijf je nu in via email of achter de bar!

ik ben een Briellenaar wie jaren geleden verslaafd is geraakt aan het Western virus. Toendertijd begonnen met mijn eerste eigen ervaren arabiertje op leeftijd, waarmee ik de overstap maakte van boscrosser naar western bakruiter. Met deze merrie kennis gemaakt met mijn eerste wedstrijdjes en clinics in Nederland. Na het verlies van deze merrie door ziekte, kwam een groene 4 jarige Arabische ruin, Raff, op mijn pad en begon alles aanleren vanaf nul.

Fastforward naar 5 jaar later, samen met Raff heb ik inmiddels meerdere Nationale en Internationale titels op mijn naam staan in de Western Performance onderdelen (Pleasure, Trail, Horsemanship). Momenteel wordt de jonge Arabische merrie Gya opgeleid om in Raff zijn voetsporen te volgen en staan er nog 2 arabs op stal welke de westernsport in zullen gaan.

Daarnaast ben ik afgestudeerd Bewegingswetenschapper, halverwege de opleiding tot paarden Osteopaat bij het Vluggen Institute in Duitsland en volg ik regelmatig cursussen en bijscholing ter betrekking tot paarden Sportfysiologie.

Na enkele jaren hier en daar clinics, demo’s en af en toe losse lessen gegeven te hebben, naast mijn toenmalige fulltime baan. Focus ik mij nu fulltime op de paardensport en ben ik vrijwel dagelijks bezig met lesgeven en paarden trainen. Verder spieken? Dit kan op de facebook pagina CR Sportarabians.

Prijslijst westernlessen

Manegepaard:

Losse les €29,50
10-rittenkaart €260

Eigen paard, gestald bij ons:

Losse les €20,00
10-rittenkaart €180

Eigen paard, niet gestald bij ons:

Losse les €25,00
10-rittenkaart €225

De 10-rittenkaart is maximaal 1 jaar geldig.

Boeking