Buitenritten

Zin in een leuke bosrit in Breda?

Onze ranch is naast het mastbos gelegen, waar je het hele jaar door mag rijden. Ook kan je bij ons een buitenrit maken wanneer je nog nooit op buitenrit bent geweest. Wij zijn gespecialiseerd in privé buitenritten die geheel in afstemming met jou gemaakt worden!

Wat bieden wij? Voor iedereen is er wel een buitenrit mogelijk, op alle niveaus!
• 1,5 of 2 uur durende buitenritten in het mastbos (gehele jaar)
• dagtochten (variërend programma)

Wij onderscheiden zich door in kleine groepen van maximaal 6 personen buiten te gaan rijden. Al onze ritten zijn altijd onder begeleiding!

Bij samengestelde groepen wordt rekening gehouden met het rij-niveau. Geef duidelijk bij je reservering aan wat het niveau van jou of van de groep is, zodat iedereen kan genieten van de rit. Wil je met je eigen groep rijden en heb je specifieke wensen, neem dan contact met ons op.

De 1,5 uur prive beginnersrit:

Deze rit is speciaal voor de beginnende ruiter of de ruiter met (nog) geen ervaring. Tijdens deze rit wordt er gekeken of het mogelijk is naast het stappen een stukje te draven, er wordt niet gegaloppeerd. Deze rit bieden wij alleen als prive buitenrit aan!

De 1,5 uur (half) gevorderde rit:

Deze rit is speciaal voor ruiter met ervaring. Tijdens deze rit wordt er  naast het stappen, ook gedraven, er wordt alleen gegaloppeerd bij de gevorderde groep.

De 2 uur half-gevorderde rit:

Ook voor de half gevorderde ruiters hebben wij een speciale buitenrit. Afhankelijk van de groep wordt er bepaald of er naast het stappen en draven een klein stukje gegaloppeerd wordt.

De 2 uur gevorderde rit:

Deze rit is alleen voor de gevorderde ruiter die de galop goed beheerst. Gedurende de rit gaan we stappen, draven en galopperen.

De privé buitenrit:

Deze rit wordt op maat gesneden voor jou vanaf 2 personen (1 persoon is mogelijk bij ons, de ruiter betaalt wel voor 2 personen), waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met jouw wensen en geheel aangepast wordt aan jullie niveau van rijden. Er gaan geen andere ruiters mee. De tijd bepaal jij zelf (1,5 of 2 uur)!

Dagtocht:

De dagtocht is alleen voor de gevorderde ruiter die de galop goed beheerst. Gedurende de rit gaan we stappen, draven en galopperen. Deze rit bieden wij alleen als prive buitenrit aan!

Kleding en veiligheid

Tijdens het rijden is het dragen van een veiligheidscap verplicht. Als je niet in het bezit bent van een cap, dan kunt je deze lenen van ons. Verder dien je geschikt schoeisel te dragen, paardrijlaarzen of stevige schoenen met een laag hakje (verplicht). Alle ritten zijn onder begeleiding!

Twijfel rij-niveau groepsbuitenrit?

Indien de begeleider twijfelt aan het rij-niveau van de ruiter kunt u gevraagd worden om “voor” te rijden, indien je rijtechnisch niet het niveau hebt kun je worden uitgesloten van de rit. Voorkom deze teleurstelling en bel ons bij twijfel.

Tevens geldt bij ons voor onze buitenritten een minimale leeftijd van 14 jaar. Het maximale gewicht is 85 kilo.

Eenmaal op buitenrit en de ruiter ziet toch af van de buitenrit, wordt er geen geld geretourneerd. Buitenritten worden gereden op eigen risico.

Prive buitenritten worden op dit moment gereden op: woensdag (middag), donderdag (middag), vrijdag (middag) en zondag (overdag).

Wil je een afspraak maken voor buitenrit? Dat kan per email op: info@ironhorseranch.nl

Buitenritten (eigen paard)

Wil je met je eigen paard een buitenrit maken, maar wil je liever onder begeleiding deze rit maken, dan is dat uiteraard ook mogelijk bij ons. Privé ritten en meerijden met de georganiseerde buitenritten is daarbij mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Annuleringsbeleid

Wij hanteren het volgende beleid:

  • Afzeggen kan tot 72 uur van te voren, zonder reden
  • Afzeggen binnen 72 – 24 uur, 25% van de kosten dienen betaald te worden
  • Afzeggen binnen 24 uur  of niet op komen dagen, 75% van de kosten dienen betaald te worden

Bij slechte weersomstandigheden kunnen wij de rit annuleren, dit doen we uiterlijk de dag voor de geboekte rit.

Groep buitenrit (zie kalender) prijslijst

1,5 uur buitenrit €47,50
2 uur buitenrit €60
2 uur buitenrit – eigen paard €15
Dagtocht (variërend aanbod) Op aanvraag/ Kalender
Dauwtrap rit (variërend aanbod) Zie kalender

Prijs per persoon

Privé buitenrit prijslijst

1,5 uur buitenrit (2 personen) €120
1,5 uur buitenrit (3 personen) €160
1,5 uur buitenrit (4 personen) €200
2 uur buitenrit (2 personen) €150
2 uur buitenrit (3 personen) €200
2 uur buitenrit (4 personen) €250
Dagtocht (variërend aanbod) op aanvraag
Overige privé buitenrit op aanvraag

Prijzen zijn per 2, 3 of 4 personen, vanaf 5 personen gelden de individuele prijzen van een buitenrit (zie hierboven).